Физ-зарядка с клуб Run and Gain

ФИЗ-ЗАРЯДКА

Вижте още и за треньорите или клуб Run and Gain.

Стартираме Физкултура 2017 от 8:30 със сутрешна ФИЗ-ЗАРЯДКА водена от треньорите по лека атлетика и кондиционна подготовка Илиян Петров и Живко Петков от спортен клуб Run And Gain.

Ще покажем 60 минутен загряващ комплекс от упражнения и техники на изпълнение, с които да подготвим тялото за физическа активност. Ще покажем различни бегови упражнения, скокове и начини за разпускане на мускулатурата преди натоварване, както и начини за повишаване чувството за баланс и самоконтрол.

Сутрeшната тренировка ще завършим с няколко стречинг комплекса, които да използваме както преди, така и след завършване на спортната активност.

ТРЕНИРОВЪЧНА ПРОГРАМА

Комплекс от бегови упражнения. Ще бъдат показани и изпълнени техники на изпълнение на следните бегови упражнения:

 • Ситно бягане
 • Високо коляно
 • Подбедрици отзад
 • Ножично бягане
 • Кръстосано бягане
 • Тритактово бягане/спринтьорска ръченица

Основни упражнения и техника за скорост

 • Фартлек бягания (дистанцията ще бъде избрана според мястото на тренировка)

Комплекс от скокови упражнения. Ще бъдат показани и изпълнени техники на изпълнение на следните скокови упражнения:

 • Кенгуру
 • Многоскок
 • Жабешки скокове
 • Колене към гърди

Разпускаща част от групово бягане около 10 мин.

 • Комплекс стречинг за край на тренировката.

Времетраене: 60 минути

Илиян Петров

Основател и главен треньор на Run And Gain Sports Club.

Завършва Националната спортна академия с треньорски профил. През последните пет години успешно прилага треньорския си опит в фитнес, кросфит, функционални и кондиционни тренировки. От 2002 до 2015 година е част от националния параолимпийски отбор по лека атлетика.

Като състезател Илиян има бронзов медал на Световно първенство по лека атлетика за младежи 2008 г., 4-то място на Европейско първенство през 2009 г. и 2013 г.. Бронзов медал на 100 метра спринт и 200 метра спринт на Европейско първенство, сребърен медал на Световно първенство 2013 г. Многократен държавен шампион в дисциплините 100 метра гладко бягане, хвърляне на копие, скок на дължина и тласкане гюле.

В последните години води групови тренировки комбиниращи кросфит и функционалната тренировка Cross FT (Cross-Functional Training) в Run And Gain Sports Club.

Живко Петков

Води физическата подготовка на баскетболни и футболни клубове при подрастващите.

Провежда специализирани тренировки по лека атлетика, индивидуални тренировки на спортисти с акцент върху техниката на изпълнени, развиване на двигателните качества нужни за определен спорт.

Завършва бакалавърска степен като треньор по лека атлетика в НСА, както и магистратура по спортна журналистика.

Спортната му кариера е свързана с редица национални, европейски и световни титли, като едни от тях са Европейски вицешампион за младежи, Европейски вицешампион за юноши старша възраст, Бронзов медалист от световно първенство за младша възраст, 6-кратен шампион на България за мъже. Има над 100 медала от различни вътрешни и международни състезания. И в момента Живко е активен национален състезател по лека атлетика в дисциплината троен скок.

От близо година Живко е част от треньорския състав на Run And Gain Sports Club, където води функционални групови тренировки.

Спортен клуб Run And Gain обединява знанията и усилията на сертифицирани треньори и мотиватори по лека атлетика и кондиционна подготовка. Стартира в началото на 2015 с открити групови тренировки по лека атлетика и кондиционна подготовка, като впоследствие през лятото на 2016 отваря врата първата зала за групови тренировки Run And Gain Sports Club в центъра на София.

Освен предлаганите кросфит и функционални тренировки в залата се провеждат седмични тренировки по крав мага, кик бокс, айкидо, спортни игри и лека атлетика за деца.

Разнообразните спортни инициативи и събития, като отворени тренировки, bootcamp, Escape Your Limits и Xmas Challenge привличат десетки спортисти и фенове на кросфит и функционалните тренировки.

Следете ги на техния сайт и във Facebook.

back to top